1. KOLO 4. NL SREDIŠTE

Započela je još jedna vrlo uzbudljiva sezona u 4. NL SREDIŠTE koja obuhvaća 5 

Županija: Grad Zagreb, Zagrebačku Županiju, Krapinsko-zagorsku županiju, Karlovačku i Sisačko-moslavačku županiju.

Jedna od najzanimljivijih utakmica odigrala se u zagorskom derbiju gdje je domaćin NK Tondach iz Bedekovčine dočekao novog četvrtoligaša NK Stubicu iz Donje Stubice. Pred više od 500ak navijača Stubica je odmah krenula silovito. Prvo je najbolji igrač NK Stubica Matija Drempetić već u 4. minuti slobodnim udarcem s 30 metara matirao domaćeg golmana Družinca, a onda u 12. minuti već 1:0.

Drempetić nabacuje iz slobodnog udarca, a povratnik iz Austrije Nikola Lešković povećava rezultat glavom na 2:0. U 65. minuti prilika za povratak Tondacha u utakmicu. Mario Landripet ruši u kaznenom prostoru Sedlara i siguran izvođač s 11m je Karlo Frtalj. Nade Tondacha trajale su samo 3 minute, jer već u idućem napadu ponovno repriza drugog pogotka Stubice. 

Drempetić ponovno nabacuje iz slobodnog udarca a stoper Lešković ponovno postiže pogodak za 3:1. Stubica je na krilima Marka Strabića postigla i 4. pogodak kada je na dodavanje Mihovljanca pobjegao obrani domaćina i nesebično poslužio Ivana Čekolja na drugoj stativi kojem nije bilo teško poslati loptu u praznu mrežu. U Zelini je domaćin dočekao Slunj i neočekivano izgubio 5:0. Pogotke za Slunj su postigli Luka Požega (3) i Kristijan Sušilović (2). U nedjelju u 10 sati ujutro Mladost iz Zaboka je dočekala bivšeg prvoligaša i osvajača prvenstva 1. HNL NK Zagreb. 

Mladost je povela 2:0 pogotcima Nikole Krajačića i Gorana Dleska, a podjelu bodova osigurali su Marijan Marković i kapetan Zagreba Antonio Regović. U Kutini je domaća Moslavina dočekala Odru i uvjerljivo pred 350 gledatelja slavila 3:0. Dvostruki strijelac za Moslavinu je bio Josip Šenija uz jedan Ivana Glavurdića. U Lukavcu je istoimeni domaćin dočekao novog četvrtoligaša NK Rugvica Sava 1976 koja je netom prije početka prvenstva na dvije utakmice izbacila iz kvalifikacija NK Brezovicu. 

Rugvica je nastavila pozitivnu seriju iz kvalifikacija i na krilima novog pojačanja Emanuela Benkovića pogotkom u 6. minuti odnijela sva 3 boda s gostovanja iz Lukavca. U Odranskom Obrežu je domaćin Dinamo podijelio bodove s još jednim novim četvrgoligašem NK Ravnicama. Pogodak za Dinamo je postigao kapetan Tomislav Janječić u 15. minuti s kaznenog udarca, a podjelu bodova Ravnicama osigurao Silvio Mihić u 60. minuti susreta. 

Croatia iz Hrastja je odigrala odličnu utakmicu protiv još jednog zagorskog predstavnika NK Straže iz Huma na Sutli i s visokih 5:1 ostavila puni plijen u Zelini. 

Pogotke za Croatiu su postigli: Antonio Bukal (2), Karlo Sever (2) i Filip Cvitanović. Utješni pogodak za goste je u 38. minuti postigao Marko Pavić. Gradići su kod novog četvrtoligaša NK Banovca iz Gline osvojili sva 3 boda, visokom pobjedom 5:2. U posljednjem susretu 1. kola 4. NL SREDIŠTE sastali su se domaćin NK Sava Strmec i gost NK Sutla-Laduč. Završilo je podjelom bodova a pogotke su postigli Gustav Surjan za Savu i Ivan Beluhan za Sutlu-Laduč.